Over Femke

 

Altijd al was ik geïnteresseerd in persoonlijke verhalen van mensen; hoe leven ze, waarom doen ze wat ze doen? Daarnaast ben ik dol op informatie structureren: uit een berg complexe informatie de kern halen, de rode draad van het verhaal. Toen ik begon met schrijven voor internet, was ik verkocht. Niets leuker dan puzzelen op een goede samenhang tussen tekst, ontwerp en navigatie. En wat een eindeloze online mogelijkheden om iemands verhaal te vertellen en de juiste boodschap over te brengen!

Webtekst-schrijver

Iedere ondernemer heeft een verhaal; waarom je bestaat, waar je in gelooft en waarom mensen zich aan je verbinden. Daar vraag ik altijd eerst op door: wat beteken je nu echt voor je klant? Wat doe je anders dan anderen? Zo gaan we je wervende aanbod aanscherpen, of soms als het nodig is, ook overhoop gooien. Want eerst moet de kapstok helder zijn. Daarna schrijf ik een tekst die klopt. Met jouw boodschap en met jouw stem. Na afloop past je site als je eigen jas.

En het onderwerp? Maakt me niet uit. Juist leuk om me elke keer te verdiepen in iets nieuws en een persoonlijk inkijkje te krijgen in iemands bedrijf en vakgebied. Zo heb ik met veel plezier geschreven over onderwerpen waar ik echt níets van wist: bijvoorbeeld supply-chain management, business control en baseball. En iedere keer word ik weer geïnspireerd en geraakt door ondernemers met een hele eigen aanpak, originele werkwijze, leuke ideeën, energieke persoonlijkheid of bijzondere locatie.

...en halve webbouwer

Inmiddels ben ik ook een halve webbouwer, of misschien wel driekwart 😉 Omdat ik vind dat je als webredacteur veel moet weten van de techniek én omdat het gewoon ontzettend leuk is. Want webtekst is meer dan tekst. Het is ook: een grote portie online marketing, een slimme navigatiestructuur, zorg voor gebruikersvriendelijkheid en samenhang met het design en weet hebben van de nieuwste technieken. Eigenlijk alles wat je online kunt gebruiken om een goed verhaal te vertellen. Trouwens ook handig bij de samenwerking met een webbouwer én fijn als jij bijvoorbeeld het plaatsen van je content in het CMS wilt uitbesteden.

Minke Verdonk Bomenbos

Door de heldere adviezen en tips van Femke heb ik in korte tijd mijn website naar een hoger plan kunnen tillen. Ik vond het erg fijn dat ze telkens snel reageerde, goed bereikbaar was en echt hulp op maat bood.

Vooral de persoonlijke en informele wijze waarop je geschreven hebt, vind ik fijn en ook onderscheidend in mijn markt. Dit is wie ik ben in een luchtige en open schrijfwijze. Bedankt daarvoor.

Harmen van der Spoel Woningontruiming Amsterdam

* Lees meer referenties *

Werkt samen met

Esther Rookhuijzen Jaaf Design

Grafisch bureau met liefde voor inhoud. Webdesign | logo design | infographics.

Sophie van Ommeren Sophie Websites

Betaalbare WordPress websites voor startende ondernemers.

Erik VisscherStudio Erkwerk

Bouwt met veel plezier websites in WordPress. Bouw | site-onderhoud | illustratief werk.

En verder....

Boekenwurm

met een voorkeur voor Engelstalige fantasy en literaire thrillers

Hart in zand

Loves internet

en alles wat er online mogelijk is!

Houdt ook van

Klussen, muziek, tuinieren, wandelen, koken.

Wereldbol

Maakt zich druk

over de toestand van de wereld

webteksten - schrijf zoals je praat

Schrijft graag

en is van plan nog een boek te schrijven.

Gelukkig met

Man (Erik), Dochters (Lieke en Saar) en Kat (Pippi)

Speelt graag met

Wordpress logo
Mailchimp webhulp

Verder kennismaken?

Op deze pagina kan ik natuurlijk niet alles vertellen. Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je meer weten over wat ik misschien voor je kan doen? Ik ben ook benieuwd naar jouw verhaal!